NE UMARA SE: Atletičar koji može da trči bez prestanka!

Svaki sportista ima granicu, međutim jedan čovek prkosi svim fiziološkim zakonima - atletičar Din Karanzes iz Kalifornje može da trči tri dana i tri noći bez prestanka

  • 5

Većina atletičara koji se bave trčanjem na duge staze moraju da stanu kada im se poveća nivo mlečne kiseline u organizmu. Međutim, mišići Dina Karnazesa iz Kalifornije nikad se ne umaraju: on može da trči tri dana i tri noći bez prestanka.

Od atletskog kluba, pa do olimpijaca svaki sportista ima granicu. Međutim Din prkosi svim fiziološkim zakonima.

Karnzes je izdržao neke od najtežih testova izdržljivosti na planeti, od maratona na Južnom polu na temperaturi od minus 25 stepeni Celzijusa, do legendarnog maratona kroz Saharu, ali u svom životu nije doživeo ni jedan oblik mišićnog grča. On čak i  u vodi prelazi 100 milja. To znači da mu je jedino ograničenje u umu.

- Na određenom nivou inteziteta ja se osećam kao da idem na dug put koji ne zamara - kaže on i dodaje: " Bez obzira koliko se naprežem, moji mišići se nikada "ne oduzmu". To je lepa stavra ako planirate dug put".

"Zapravo, samo postajem pospan. Trčao sam tri noći bez sna i treće noći je već postalo teško. Tada mi se desilo da zaspim dok sam u pokretu i bila mi je potrebna jaka volja da nastavim da trčim", objasnio je Din.

Prvi put je primetio da se razlikuje od drugih 2006. godine kada je otišao u centar za testiranje u Koloradu. Tada je rađen test aerobičke sposobnosti koji je pokazao da Din ima rezultate poput visoko utreniranih sportista.

Potom je rađen test na mlečnu kiselinu. Tada su mu rekli da test traje najviše 15 minuta. Međutim, posle jednog sata, lekari su prekinuli test i rekli da nikad nisu videli ništa slično.

(Telegraf.rs / Izvor: theguardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA