Usvojili devojku, pa je terali da kopa sebi grob

- Idi iskopaj svoj grob. Briga me da li ćeš da umreš, niko te neće tražiti. Ti ionako nisi prijavljena ovde - rekla je nova mama devojčici sa dečjom paralizom koju su roditelji napustili nakon rođenja

  • 2

Noru Gejtlej (26) su usvojili roditelji na Floridi, zatim su je dali nasilnoj porodici u Tenesiju, jer više nisu hteli da brinu o njoj.

Njeni biološki roditelji su je napustili nakon rođenja u Kini, u sirotištu je dobila dečju paralizu i mislila je da je najsrećnija devojčica kad se preselila na Floridu. Život u SAD je u početku bio "kao u snu", ali je ubrzo sve krenulo po zlu.

Roditeljima sa Floride je ubrzo bilo dosta Nore, optužili su je da je udarila njihovo dete i odlučili su da je daju drugoj porodici. Ona je sa 14 godina prešla da živi kod novih roditelja u Tenesi.

Nora kaže da je bila prisiljena da iskopa svoj grob i čisti pod četkicom za zube, nakon što ju je par koji ju je usvojio "prebacio" kod žene koju su upoznali na internetu.

- Idi iskopaj svoj grob. Briga me da li ćeš da umreš, niko te neće tražiti. Ti ionako nisi prijavljena ovde - ispričala je devojčica reči svoje nove mame.

Ona je jedna od devetoro dece koje je usvojila agresivna porodica iz  Tenesija, a par je imao ukupno 17 mališana. Svi su se spasli zahvaljujući medicinskoj sestri koja je Nori dala kasetofon da dokumentuje zlostavljanja.

Majka iz Tenesija je osuđena 2006. na šest meseci zatvora kada je priznala krivicu po 14 tačaka optužnice za zlostavljanje dece i jednu tačku za trgovinu ljudima.

Nora Gejtlej sada živi sama i radi u lekarskoj ordinaciji.

- Srećna sam. Imam ljude koji me vole i brinu o meni. Skromna sam, vrlo zadovoljna i blagoslovena što sam izašla iz očajne situacije u kojoj sam bila - rekla je napaćena devojčica.

Usvojitelji koji se kaju na internetu mogu ponuditi svoju decu drugim porodicama, bez nadgledanja vladinih organizacija. Oni prepišu zakonsko ovlašćenje novim roditeljima, a sistem ostavlja decu, kao Noru, nezaštićenu.

Vlasti kažu da su međudržavni transferi dece nezakoniti, ali retko kad prekršioci budu uhvaćeni ili kažnjeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA