SIBIRSKI MOGLI: Pronađen dečak nakon 16 godina u divljini!

Žitelji u okolini grada Belokurika u Altajskoj oblasti pronašli su mladića koji je rekao vlastima da je rođen 1993, a da je u šumi živeo 16 godina sa roditeljima, koji su 1997. odlučili da se povuku iz društva i žive u kolibi

  • 0

Priča o mladiću starom 20 godina, koji je odrastao u jednoj šumi u Sibiru, a koga su ruske vlasti nedavno pronašle, preplavila je ruske medije koji pišu o neobičnom životu "dečaka iz šume", "sibirskog Moglija".

Žitelji u okolini grada Belokurika u Altajskoj oblasti pronašli su mladića koji je rekao vlastima da je rođen 1993, a da je u šumi živeo 16 godina sa roditeljima, koji su 1997. odlučili da se povuku iz društva i žive u kolibi, javio je AFP.

Roditelji su napustili mladića u maju, a on se, po isteku toplih letnjih dana, uplašio kako će sam provesti zimu u šumi, pa je odlučio da zatraži pomoć u obližnjem selu.

Jedna žena ga je zatim odvela do suda da bi od vlasti tražila da mu pomognu, a mladić se nakon toga vratio u svoje "skrovište" u šumi na jugu Sibira.

Lokalno tužilaštvo zatražilo je od suda da mladiću obezbedi lična dokumenta da bi mogao da traži pomoć od države.

- Nisam siguran da mu je potrebna sva ta pažnja. Izgleda normalno i zdravo, samo sporo govori, jer nije komunicirao tako često kao većina ljudi - rekao je tužilac Roman Fomin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA