NASA POTVRDILA: Žaba poletela u svemir

Raskrečena žaba usnimljena je prilikom lansiranja letelice LADEE u Virdžiniji, a potvrdu da je reč o pravoj životinji a ne foto-montaži dala je i NASA

  • 2

Žaba rešila da postane astronaut. Fotografija snimljena prilikom lansiranja svemirske letelice LADEE, na kojoj se vidi da i žaba istovremeno lansirana u svemir, obišla je svet brzinom svetlosti. Potvrdu da nije reč o foto-montaži, već se radi o pravoj pravcatoj žabi koja se na pogrešnom mestu našla u pogrešnom trenutku dala je i NASA.

U kadar jedne od fotografija uletela je žaba koja je nakon lansiranja letelice u Virdžiniji raskrečena poletela u vazduh.

Iz NASA su objasnili da pored platforme za lansiranje postoji veliki bazen kako bi se tlo lansirne rampe zaštitilo od oštećenja. Verovatno su se u tom bazenu nastanile i žabe.

Inače, letelica LADEE je svemirski brod bez posade koji će imati misiju da leti u orbiti oko Meseca i prikuplja podatke o atmosferi i površini Zemljinog jedinog prirodnog satelita.

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA