DŽINOVSKI KORAK ZA ČOVEČANSTVO: Žaba lansrana u svemir? (VIDEO)

Iako deluje kao fotomontaža, američka svemirska agencija NASA potvrdila je da je žaba na slici prava. Ona je izgleda iskočila pred kameru u trenutku lansiranja rakete iz svemirske stanice "Misatlantik regional"

  • 0

Iz svemirske stanice "Midatlantik regional" u Virdžiniji tokom lansiranja rakete 8. septembra lansirana je izgleda i žaba?! Iako deluje kao fotomontaža, američka svemirska agencija NASA potvrdila je da je  žaba na slici prava.

Fotografija je načinjena udaljenom kamerom tokom lansiranja lunarnog izviđača LADEE (Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer).

"Fotografski tim je potvrdio da je žaba stvarna. Ona je uhvaćena u jednom jedinom kadru sa jedne od udaljenih kamera korišćenih za fotografisanje lansiranja", navela je NASA.

- Žaba je verovatno skočila metar-dva ispred kamere, zbog buke tokom lansiranja. Kamera je udaljena nekoliko stotina metara od lansirne rampe, pa da bi se žaba tako jasno videla morala je da bude stvarno velika - naveo je Sigmond Leščinski, zamenik direktora Svemirske luke u pismenoj izjavi za "Biznis insajder".

Ova žaba već je postala prava senzacija na internetu.

"Nesrećna žaba je napravila džinovski korak za čovečanstvo", piše australijski sajt Njuz, dok CNN navodi da su poslednje reči žabe bile "Orrrbita, orrrbita".

(Telegraf.rs / Izvor: abcnews.go.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA