Našao poruku u boci staru 107 godina, ne želi da je otvori! (VIDEO)

Kanađanin Stiv Turber bocu je pronašao na obali blizu uvale Tofinu. Iako ne želi da je otvori, vidljivo je da je poruku potpisao Erl Vilard. On je poruku u more bacio 1906, kada je brodom putovao iz San Franciska u Belingem

  • 0

Kanađanin Stiv Turber pronašao je najstariju poruku u boci, ali je ubrzo nakon tog otkrića izazvao  ogromno ogorčenje u tamošnjoj javnosti. Naime, Turber odbija da otvori bocu i pročita poruku koja se u njoj nalazi.

Staklena boca plovila je i bila udarana, ali je i dalje zapečaćena. Nakon što je prešla hiljade kilometara, više od sto godina nakon što je dospela u vodu, napokon je pronađena.

Kanađanin je bocu pronašao na obali blizu uvale Tofinu. Iako ne želi da je otvori, vidljivo je da je poruku potpisao Erl Vilard. On je poruku u more bacio kada je brodom putovao iz San Franciska u Belingem. Stiv je odlučan u nameri da očuva bocu koja je netaknuta od 29. septembra 1906. godine, tako da će detalji poruke ostati misterija.

Ova 107 godina stara boca i poruka najverovatnije će biti proglašena najstarijom ikada pronađenom porukom u boci. Do sada je Ginisov rekorder bila boca stara 98 godina, koju je prošle godine pronašao škotski ribar Endrju Leper.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA