ULEPŠALA DETETU LEČENJE: Doktorka operisala plišanog vuka (FOTO)

Lekarka Kristina Hurtado osvojila je ljude širom sveta kad je "operisala" rašivenu šapu plišanog vuka od kog se njen pacijent Džošua (9) ne odvaja ni u bolnici

  • 4

Devetogodišnji Džošua Vejd iz Kolorada nedavno je morao da bude podvrgnut neugodnom endoskopskom pregledu zbog komplikacija izazvanih refluksom od koje je oboleo još kao beba. Međutim, lekarka Kristina Hurtado učinila je nešto što je dirnulo mnoge koji su videli fotografiju koju je objavio na svom Fejsbuk profilu dečakov otac Kevin.

Doktorka se pobrinula i za plišanog vuka kojeg je Džošua poveo sa sobom u bolnicu. Ona je primetila da se plišani vuk rašio na šapi, pa ju je ona ušila dok je mališan bio pod anestezijom. Nakon svega, plišani vuk je dobio i zavoj, hiruršku masku i rukavice na šapama.

- Ta plišana igračka puno mu znači. To je njegova beba i sama činjenica da su se pobrinuli i za igračku više je nego divno. Lekari su  u današnje vreme na lošem glasu i zaista je nešto posebno kada vidite da su odvojili vreme da se pobrinu za tako malu stvar - rekao je Kevin.

- Trebalo mi je pet minuta da to napravim, a Džošui to puno znači - rekla je doktorka Hurtado, koja je i pre radila "operacije" na plišanim životinjama kako bi deci na neki način olakšala boravak u bolnici.

Priča se brzo proširila društvenim mrežama i do sada ima na hiljade lajkova.

(Telegraf.rs / Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Iv

    20. septembar 2013 | 00:48

    Divno, zaista divno:)

  • Starscream

    20. septembar 2013 | 01:09

    Svaka čast, doktorka! Ali ovo uopšte nije novina - sedam godina unazad, studenti Medicinskog fakulteta u Novom Sadu (izvinjavam se studentima ostalih medicinskih fakulteta u zemlji ako imaju slične projekte, ali meni nisu poznati), sprovode projekat "Bolnica za medvediće" ("Teddy Bear Hospital"), koji se upravo tiče rada sa decom predškolskog uzrasta i "lečenjem" njihovih plišanih ljubimaca. Cilj ovog projekta, koji je, sad već nekoliko godina unazad, uvršten u redovni program "Zmajevih dečjih igara", je da se deca oslobode straha od odlaska i pregleda kod doktora. Inače, projekat je prvi put osmišljen i realizovan u Portugaliji.

  • Zlatica

    20. septembar 2013 | 01:44

    Svaka cast studentima ali mislim da ova prica ima sasvim drugaciji smisao...decak je tesko bolestan, ma zalost, mislim da nije bio cilj oslobadjanje od straha vec jedan divan gest kojim je zena pokusala da olaksa decaku postoperativni tok. Mozda gresim, ali sam ja to tako shvatila procitavsi tekst.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA