DA LI JE NORMALNA? Trudnica diže tegove dve nedelje pred porođaj (FOTO) (VIDEO)

Komentari na fotke koje je ova trudnica iz Los Anđelesa postavila na Fejsbuk već su dostigli cifru od 16.000, a iako je neki podržavaju, drugi smatraju da će na taj način povrediti dete

  • 11

Li En Elison (35), bodi-bilderka iz Los Anđelesa, izazvala je pravu buru na internetu kada je objavila fotografije na kojima diže tegove iako joj je do termina za porođaj ostalo samo dve nedelje.

Komentari na njene fotke koje je postavila 15. septembra već su dostigli cifru od 16.000, a iako je neki hvale i dive joj se, drugi su izrazito negativni i smatraju da će na taj način povrediti dete.

- Želela bih da se zahvalim svima koji me podržavaju. Neki ljudi mogu slobodno da me mrze i kritikuju, ali moj život je samo moj, a ne njihov. Mislim da trudnoća nije bolest, pa ne treba ni da se ponašate kao da ste bolesni, već je to vreme kada treba da povećate izdržljivost svog tela - napisala je Li En na Fejsbuku svoju reakciju na komentare.

Ova bodi-bilderka već ima dvoje dece, ćerku koja ima 12 godina i osmogodišnjeg sina.

- Oduvek sam volela da se bavim sportom, a nakon rođenja sina shvatila sam da svoju liniju moram malo da dovedem u red. Želela sam da budem zgodna mama - kaže Elison.

Li En nije jedina trudnica koja vežba pred porođaj i koja je zbog toga dospela na naslovne strane. Pre četiri godine fitnes entuzijasta Sara Džejn Kazns uslikana je kako 11 dana pre termina za porođaj podiže 15 kilograma teške tegove. I ona je, kao i Li En, dobila gomilu kritika.

Kraljevski koledž za akušere i ginekologe navodi da prema nekim istraživanjima bebe žena koje su vežbale tokom trudnoće bolje podnose porođaj od beba čije su majke uglavnom mirovale. Ipak, u većini slučajeva vežbanje u trudnoći je bezbedno kako za majku, tako i za bebu.

Međutim, dizanje tegova nije na listi sportova kojima je zabranjeno baviti se tokom trudnoće, dok skijanje, jahanje konja i ronjenje jesu. Lekari, ipak, napominju da bi vežbe koje trudnice izvode trebalo da budu prilagođene njihovom stanju.

Pogledajte video:

(Telegraf / Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA