• 43

DANAS JE DAN GLUPIH PITANJA: Priključite se! (VIDEO)

Pozivamo vas da uzmete učešće u ovom prazniku i u komentarima ispod teksta postavite glupa pitanja, a nadamo da će neko znati da odgovori na njih

  • 43

Današnji dan, 28. septembar, širom sveta  sveta proslavlja se kao dan glupih pitanja. Ovaj praznik ustanovljen je ranih osamdesetih u Sjedinjenim Američkim Državama. Osmislili su ga nastavnici u tamošnjim školama kako bi na najefektivniji način pokrenuli učenike da se uključe u školska predavanja i budu aktivniji na časovima.
Ovakva inicijativa profesora imala je odlični efekat kod dece, pa su se tako dosadni časovi pretvorili u aktivne diskusije u kojima su učestvovali mnogi učenici. Nakon osnovnih škola, ušao je i na pojedine fakultete, a ubrzo se proširio širom SAD.

Posredstvom interneta, raširio se na mnoge zemlje širom planete.
Jedni od pionira glupih pitanja, britanski komičari koji su osmislili gomilu skečeva i ekranizovali je kroz humorističku seriju "Monti Pajton" koja je bila prikazivana i u Srbiji.
Šteta je i ne podsetiti se jednog od takvih pitanja u filmu "Potraga za Svetim gralom" pomenutih "Pajtonovaca", kada čuvar mosta pita vitezove koji žele da ga pređu: "Koja je prosečna brzina neopterećene lastavice u niskom letu", da bi vitezovi odgovorili još čuvenijim kontrapitanjem: "Na koju misliš? Istočnoevropsku ili Afričku?

Pozivamo vas da uzmete učešće u ovom prazniku i u komentarima ispod teksta i postavite neka od glupih pitanja, za koje se nadamo da će neko znati da odgovori!
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mario

    Je li potreban prigušivač za ubojstvo pantomimičara??

  • haha

    Zasto ne postoji hrana za macke sa okusom misa?

  • Trifun Djordjevic

    zasto mrzis grand?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima