DANAS JE DAN GLUPIH PITANJA: Priključite se! (VIDEO)

Pozivamo vas da uzmete učešće u ovom prazniku i u komentarima ispod teksta postavite glupa pitanja, a nadamo da će neko znati da odgovori na njih

  • 43

Današnji dan, 28. septembar, širom sveta  sveta proslavlja se kao dan glupih pitanja. Ovaj praznik ustanovljen je ranih osamdesetih u Sjedinjenim Američkim Državama. Osmislili su ga nastavnici u tamošnjim školama kako bi na najefektivniji način pokrenuli učenike da se uključe u školska predavanja i budu aktivniji na časovima.

Ovakva inicijativa profesora imala je odlični efekat kod dece, pa su se tako dosadni časovi pretvorili u aktivne diskusije u kojima su učestvovali mnogi učenici. Nakon osnovnih škola, ušao je i na pojedine fakultete, a ubrzo se proširio širom SAD.

Posredstvom interneta, raširio se na mnoge zemlje širom planete.

Jedni od pionira glupih pitanja, britanski komičari koji su osmislili gomilu skečeva i ekranizovali je kroz humorističku seriju "Monti Pajton" koja je bila prikazivana i u Srbiji.

Šteta je i ne podsetiti se jednog od takvih pitanja u filmu "Potraga za Svetim gralom" pomenutih "Pajtonovaca", kada čuvar mosta pita vitezove koji žele da ga pređu: "Koja je prosečna brzina neopterećene lastavice u niskom letu", da bi vitezovi odgovorili još čuvenijim kontrapitanjem: "Na koju misliš? Istočnoevropsku ili Afričku?

Pozivamo vas da uzmete učešće u ovom prazniku i u komentarima ispod teksta i postavite neka od glupih pitanja, za koje se nadamo da će neko znati da odgovori!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Spasoye

    28. septembar 2013 | 11:51

    Zasto Dino Radja, ako je Goran Karan?

  • nikola

    28. septembar 2013 | 14:39

    Kad ce Zvezda osvojiti titulu?

  • Nina

    28. septembar 2013 | 12:53

    Zasto se glumci koji su ubijeni u jednom filmu uvek vracaju zivi u drugom i kako je to moguce?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA