Beba rođena sa dve glave uspešno operisana (FOTO)

Devojčici Asri Gul iz Avganistana odstranjena je glava, a tako komplikovana hirurška intervencija prvi put je urađena u toj zemlji

  • 2

Devojčici Asri Gul iz Avanistana, koja je rođena sa dve glave, uspešno je urađena hirurška intervencija i jedna glava joj je odstranjena. Devojčica stara nekoliko meseci trenutno se oporavlja od operacije, a doktori kažu da je intervencija urađena uspešno.

Asra je rođena sa urođenim defektom. Naime, ona ima i sestru bliznakinju koja je rođena bez ikakvih zdravstvenih problema, a doktori smatraju da je majka Asre nosila trojke. Međutim, treća beba nije formirana i da je Asra rođena sa tim zakržljalim delom tela na glavi.

Vodeći hirurg u bolnici Ahmad Obaid Mojadidi izjavio je da je tako komplikovana operacija prvi put obavljena u Avganistanu.

- Asra nije bila u dobrom stanju nakon operacije, ali se oporavila - izjavio je doktor.

Otac malene devojčice izjavio je da su doktori spasili život njegovom detetu i da im je večno zahvalan na tome. Malena Asra je otpuštena iz bolnice i trenutno se nalazi na kućnom lečenju.

(Telegraf.rs / Izvor: Huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA