U slučaju gubitka posla - besplatne pljeskavice!

- Ako ne budu više mogli da rade, neka dođu na naše hamburgere - rekao je za AFP Piter Tabibijan, osnivač lanca "Z-Burger"

  • 1

Jedan američki lanac brze hrane danas je obećao besplatne pljeskavice zaposlenima u federalnim službama ako sutra ostanu bez posla, te i plata, u slučaju da Kongres ne uspe da se večeras dogovori o finansiranju države.

- Ako ne budu više mogli da rade, neka dođu na naše hamburgere - rekao je za AFP Piter Tabibijan, osnivač lanca "Z-Burger", obećavši besplatne obroke od utorka posle podne u četiri svoja restorana u Vašingtonu i okolini.

Ponuda koja će ga, priznaćete, skupo koštati, "ako ova stvar potraje 20 godina", otvorena je za sve državne službenike na neplaćenom odsustvu, uz neki dokaz o identitetu.

Procenjuje se da u Vašingtonu i okolini ima 320.000 državnih službenika.

Ako se republikanci i demokrate danas ne saglase u Kongresu SAD o predlogu državnog budžeta, automatski stupa na snagu režim prinudnog finansiranja, a brojnost zaposlenih u administraciji može već od utorka ujutro biti svedena na minimum, i to na neodređeno vreme.

Više od 800.000 službenika na sporednim poslovima može biti poslato na neplaćen prinudni odmor, bez garancije da će kasnije eventualno biti retroaktivno bar nešto plaćeni.

(Telegraf.rs / Beta / AFP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ševarice

    1. oktobar 2013 | 09:33

    Znači stislo, nema još dugo do kolapsa, ako, ako?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA