MEDICINSKO ČUDO: "Porodio" se dvogodišnji dečak (FOTO) (VIDEO)

Dečak iz Kine je u stomaku nosio nerazvijeni fetus brata blizanca, koji je bio širok 20 santimetara i imao je formiranu kičmu, udove, prste i noge

  • 7

Ksiao Feng (2) iz Huaksija, Kina, podvrgnut je operaciji pomoću koje se "porodio", nakon što su doktori konstatovali da nosi fetus parazitskog blizanca u stomaku.

Dvogodišnji dečak je doveden u bolnicu zbog problema sa stomakom, i bilo mu je toliko loše da nije mogao da diše. Pošto je primljen, lekari su uradili rendgen i magnetnu rezonancu i otkrili da Feng nosi nerazvijeni fetus svog blizanca u stomaku.

Uklonjeni fetus je bio širok 20 santimetara i imao je formiranu kičmu, udove, prste i noge. Parazitski sijamski blizanac bi se razvio u dečaka i bio bi veliki, jer je skoro dve trećine Fengovog stomaka oštećeno.

Identični blizanci se formiraju kada se jajna ćelija posle oplodnje podeli na pola. A spojeni blizanci nastaju kada jajna ćelija ne uspe u potpunosti da se odvoji na dva dela.

Doktor Džonatan Fanarof, neonatolog dečje bolnice u Klivlendu, izjavio je da neki spojeni blizanci mogu da opstanu kao "paraziti", ali ne i kada jedno dete apsorbuje drugo.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA