ŠIROKO: Političar platio sinu svadbu 260.000 dolara, pa dobio otkaz

Iako kineski funkcioner Ma Linsjang venčanje nije finansirao državnim novcem, Komunistička partija mu je uručila otkaz jer je prevelikim trošenjem izazvao bes javnosti

  • 0

Funkcioner lokalnog ogranka kineske Komunističke partije Ma Linsjang dobio je otkaz nakon što su se u tamošnjim medijima pojavili izveštaji da je potrošio 260.000 dolara na svadbu svog sina, objavila je kineska novinska agencija Sinhua.

Komisija za nadzor partijske discipline pekinškog okruga Čaojang je donela odluku o otkazu za Ma Linsjanga, zamenika čelnika Komunističke stranke u selu Činghejing, koji je sinovljevu ekstravagantnu trodnevnu svadbu organizovao iako su čelnici stranke upozorili zvaničnike da se ne rasipaju novcem da ne bi izazvali bes javnosti, prenela je agencija AP.

Uprkos tome što Komisija nije pronašla dokaze da je Ma finansirao sinovljevu svadbu novcem poreskih obveznika, ekstravagantna svadba je, kako je navedeno, protivna propisima Komunističke partije.

U saopštenju Komisije se takođe navodi da će lokalnim partijskim funkcionerima ubuduće biti zabranjeno da organizuju skupe proslave ili sahrane. U Kini je korupcija veoma raširena, kako navodi AP, pa su svadbe i slične proslave postale mesta na kojima se mito prima u obliku skupih poklona.

Ma je u izjavi za državne medijie rekao da su svadbu platili roditelji njegove snaje i da on nije bio svestan ukupnih troškova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA