Hijene u Etiopiji ljudima jedu iz usta (VIDEO)

Hranjenje iz ljudskih usta je deo šou-programa za turiste u gradu Harar. Dovoljno je samo da turista stavi drveni štapić u usta i da na njega zabode komad mesa. Istrenirana hijena kao po komandi prilazi turisti i uzima zalogaj

  • 2

Hijene, divlje životinje užasavajućeg izgleda, u Etiopiji u gradu Harar jedu ljudima bukvalno iz usta. Naime, u tom gradu organizuje se jedinstven šou-program u kojem turisti svake večeri mesom mogu da hrane hijene iz svojih usta.

Dovoljno je samo da turista stavi drveni štapić u usta i da na njemu zabode komad mesa. Istrenirana hijena kao po komandi prilazi turisti i uzima zalogaj.

Inače, prema rečima lokalnog stanovništva, te divlje zveri su, uprkos opšteprihvaćenom mišljenju na svetu, izuzetno korisne za ljude.

- Hijene kontrolišu divljač, odvraćaju lopove od noćnih pljački, čiste teren od životinja koje su umrle i čuvaju nas od zlih duhova - kažu meštani o životinjama koje su poznate i kao lovci i lešinari.

Grad Harar jedan je od glavnih turističkih centara u Etiopiji. Osnovan je između 7. i 11. veka, a razvio se kao centar islamske vere. Vekovima je Harar bio glavni trgovački centar, povezan trgovačkim putevima s ostatkom Etiopije, celim Rogom Afrike i Arapskim poluostrvom.

Istorijski centar grada okružen je zidinama i pod zaštitom je UNESCO-a od 2006. Harar je četvrti sveti grad islama, ima 82 džamije, od kojih su tri iz 10. veka.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • A L E K S A N D A R...

    10. oktobar 2013 | 17:29

    Hvala ali ne hvala.. jedna ce da omane ;)))

  • Prof.Biologije

    10. oktobar 2013 | 19:51

    Hijene su pametne i korisne životinje u ekosistemu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA