KAKVA NEMAN: Pronađena riba dugačka 5,5 metara

Instruktorka ronjenja vukla je ribu za rep do obale, nakon čega joj je bila potrebna pomoć 15 ljudi da bi je izvukli iz vode

  • 1

Instruktorka ronjenja Jasmin Santana je u Južnoj Kaliforniji videla nešto što je mogla samo da pročita u romanima fantastike - 5,5 metara dugačku ribu. Više od 15 osoba je bilo potrebno da izvuku ovog giganta. Zaposleni u Mornaričkom institutu Kataline smatraju da se ovako nešto viđa samo jednom u životu.

Ova džinovska vrsta haringe nalazi se obično na dubini od oko 1.000 metara i retko se može videti. Zato je i bilo pravo čudo kada ju je Santana uočila na 10 metara dubine. Uhvatila je ribu za rep i vukla je do obale, jer joj drugačije niko ne bi verovao kada bi ispričala šta je videla.

Ovu ribu je otkrio norveški biolog Piter Askanius 1772. godine. Veruje se da može da dostigne dužinu od 15 metara i težinu 270 kilograma. Poslednji put je viđena blizu San Dijega 1996. godine.

(Telegraf.rs / Izvor : dailymail.co.uk)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Урош

    17. oktobar 2013 | 01:25

    Када бих је видео, верујте ми, последње што би ми пало на памет, јесте да ја њу јурим, и да је хватам.. :-D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA