BELI KAO SNEG: Jedina indijska albino porodica na svetu

Osmočlana albino porodica iz Delhija bori se sa problemima života u nerazvijenoj sredini koja ih diskriminiše

  • 11

Rosetauri i njegova supruga Mani, tri ćerke Reni, Dipa i Puja, tri sina Šankar, Ramkišar i Vidžaj - svih osam članova porodice Puplan iz Delhija pati od genetskog poremećaja, albinizma, odnosno nedostatka melanina u kosi i koži. Iako nisu jedini, ono što ih čini specifičnim u odnosu na druge je bleda koža, bele dlake i svetla boja očiju, uprkos činjenici da su Indijci.

Problemi sa kojim se ova porodica suočava nisu estetske prirode. Klima u kojoj žive i put koju imaju onemogućavaju im da provode mnogo vremena na suncu, a nedostatak pigmenta u očima učinio ih je kratkovidima. Šankar je čak bio prinuđen da pohađa školu za slepe.

Od albinizma u svetu pati oko 17.000 ljudi, ali neki od njih su osuđeni na još jedan problem, a to je nerazvijena sredina, u kojoj su diskriminisani. Neki čak misle da su stranci, pa ih nazivaju Englezima. Ovo im otežava i da nađu posao, pa niko osim oca ne radi.

- Teško je biti albino. Nikada nisam mogao da nađem posao, tako da prodajem jaja, što nije dovoljno da bi se izdržavala velika porodica, izjavio je Rosetauri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Lily

    19. oktobar 2013 | 17:59

    Grehota, pa i oni su ljudi! Nikada ne znaš kakva će nas sudbina zadesiti..!

  • Ne volim politiku

    19. oktobar 2013 | 19:18

    Slatki su! Zbog belih obrva izgledaju namršteno :)

  • Milesa

    19. oktobar 2013 | 19:48

    Joj divotee :))) kako su simpaticni, duse :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA