MLADA MILIONERKA: Tinejdžerka (17) zaradila 250 miliona dolara

Mlada devojka je posle odbijanja roditelja da joj priušte kola, došla na ideju da prodaje ručno izrađen nakit. Posao je krenuo odlično i sada se preko njenog sajta reklamira 50.000 dizajnera

  • 7

Amerikanka Isabela "Bela" Vims je htela da za 16. rođendan dobije polovni automobil, ali roditelji to nisu želeli i rekli su joj da mora sama da zaradi novac. Odlučila je da osnuje kompaniju koja prodaje nakit nepoznatih dizajnera i za tri godine je zaradila 250 miliona dolara.

Svoju želju za automobilom je izrazila sa 14 godina, a njeni roditelji Krisi i Voren su joj savetovali da pokrene mali biznis i da tako zaradi novac. Počela je da istražuje i zamolila je roditelje da joj daju 350 dolara koje je zaradila kao bebisiterka, a oni su joj dodali još toliko. Novcem je kupila materijal i napravila medaljone koje je prodavala prijateljima i poznanicima. Posao je počeo da se širi i na kraju je otvorila štand u lokalnom tržnom centru.

Palo joj je na pamet da reklamira ručno napravljen nakit na stranici svojeg prijatelja, a prodavala ga je i gde god je stigla.

Majka joj je dosta pomogla pri osnivanju kompanije "Origami aul", a ujaci i tetke su takođe njeni zaposleni. Preko njenog sajta se trenutno reklamira preko 50.000 dizajnera, a zapošljava oko 370 ljudi koji uglavnom rade u skladištima.

Isabela je prošle godine kupila željeni automobil, zbog kojeg je sve i počelo. Uzela je beli džip i nazvala ga Alis. Da joj bogatstvo nije udarilo u glavu govori to da će kompaniju preuzeti tek kada završi školu.

Od 2010.godine, kad je kompanija nastala, do 2012. zaradila je 24 miliona dolara. Do kraja ove godine očekuje se da će taj profit porasti do neverovatnih 250 miliona dolara.

(Telegraf.rs / Izvor:forbes.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Lily

    25. oktobar 2013 | 14:42

    Svaka čast.!

  • dragan

    26. oktobar 2013 | 08:42

    Glupo ljudi. Nema sanse da sam za 2 godine na tako sitnim stvarcicama bez podloge sa samo 700dolara napravi tolike milione, pored svih konkurencija danas. I da za 2godine ima 350radnika. Napumpana vijest.

  • gago

    25. oktobar 2013 | 17:40

    Ljepa i pametna..eh ovakve zene volim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA