Skidaju kosu s leševa da bi je nadograđivali devojkama!

Ako ste ikad poželeli da nadgradite kosu, razmislite opet kako vam se ne bi desila situacija slična kao Kenijki koja je sa novim pramenovima "dobila" i crve s pokojnice koji su joj prodrli u lobanju

  • 1

Jedna Kenijka je umrla nakon što joj je nadgrađena kosa koja je najverovatnije odsečena sa mrtve žene. Jaja pauka iz kose izlegla su se i pauk je prodro u lobanju nesrećne šesnaestogodišnjakinje koja je umrla u strašnim bolovima, pošto joj je otrov od ujeda ušao u krv, prenose agencije iz Najrobija.

Obdukcijom je utvrđeno da joj je u nadgrađenoj kosi pronađeno leglo paukova.

Ovo je jedini smrtonosan, ali ne i jedini slučaj da su se žene iz Najrobija zarazile nakon što im je nadgrađena kosa. Moda da Afrikanke nadgrađuju kosu koja stiže iz Evrope i Indije pokazala se rizičnom nakon što je utvrđeno da najverovatnije potiče od pokojnica.

Irene Mjango jedna je od žena koje su se požalile na jake glavobolje nakon što joj je nadgrađena kosa u frizerskom salonu u Najrobiju. Dve nedelje nakon nadgradnje kose budila se sa strašnim glavoboljama, koje uskoro više uopšte nisu mogle da prođu.

Ni skenerom niti analizom krvi nije moglo da se utvrdi poreklo glavobolje. Tek nakon što joj je pregledano teme, utvrđeno je da vrvi od crva koji su joj prodirali u lobanju.

Tada je analizom otkriveno da je nadgrađena kosa bila prenosilac ove gamadi, a da je uzrok verovatno to što je kosa odsečena sa leša.

Vlasnica frizerskog salona bila je užasnuta jer je kosa koja im stiže iz Velike Britanije, Amerike i Indije već bila nadgrađena na 150 žena koje su bile mušterije salona. Ona pretpostavlja da se možda radi o kosi koja je odbijena od fabrika za izradu perika i koje su predugo stajale u magacinu.

Irene Mjango morala je da se obrije do glave i naredne dve nedelje pije antibiotike.

Bolnica u Najrobiju potvrdila je da su imali 10 sličnih slučajeva za šest meseci.

(Telegraf.rs / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA