Ovo je najbizarniji parazit na svetu! (FOTO)

U srcu ajkule koja je ulovljena u Atlantiku pronađene su dve jegulje koje su je verovatno ubile isisavši joj krv iz srca

  • 1

Jedna vrsta jegulje (Simenchelys parasitica) koja živi kao parazit u ribama Atlantskog okeana, pronađena je u srcu ajkule, i to ne jedna nego par!

Ajkula koja je ulovljena kao uzorak za ispitivanje biologa, iznenadila je sve kada su joj u srcu pronađene dve jegulje koje su tu živele kao paraziti.

Da li su jegulje bile žive u trenutku kada je ajkula ulovljena, nije sasvim sigurno, ali je vrlo verovatno, jer su jegulje bile bukvalno napijene ajkulinom krvlju.

Ovi paraziti koji se kače i hrane morskim životinjama ili žive u telu domaćina, nikada nisu pronađeni u ovako invanzivnom useljenju.

Biolozima nije sasvim jasno kako su ajkule dospele u srce ajkule. Jedna od pretpostavki je da jegulje nisu živele u srcu ajkule, već su progrizle svoj put u trenutku kada se ajkula zakačila za udicu i borila za život.

Prema drugoj pretpostavci, ajkula je mirujući na kratko na dnu (ajkule moraju stalno da plivaju jer inače ne mogu da dišu), dobila ove fatalne stanare koji su joj bukvalo prirasli za srce.

Da li su jegulje mogle da žive u ajkulinom srcu, nikada se neće saznati jer je odmah po hvatanju ajkula smeštena u frižider.

Ipak ono što je zastrašujuće u čitavoj priči je to da je ajkula svakako bila živa onog trenutka kada su jegulje dospele u njeno srce i počele svoj krvav pir.

(Telegraf.rs / Izvor: Deepseanews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Max

    18. novembar 2013 | 00:20

    Ajkule doprele do srca ajkule bravo niti se zna ko.pije ni ko placa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA