Crkve služe pivo da bi privukle vernike!

Vino, sveta vodica ili pivo - nema više razlike, a i vrednosti su toliko pomerene da se sad više ne zna gde se služi pivo, a gde se sluša crkvena muzika

  • 2

Sve se više pribegava različitim sredstvima koja će mlade (ne)vernike privući crkvi. Sve je veći broj crkava koje su na svojim službama počele da služe pivo, a ima i onih koje su sveto mesto okupljanja vernika preneli u lokalne pabove, u kojima se slušaju crkvene pesme i molitve.

I sada se može polemisati o religiji i alkoholu - da li je konzumiranje alkohola greh koji se sada odjednom može pronaći u crkvama i ako jeste greh, zbog čega se onda oduvek služi vino. Ovo su teme večitih rasprava, različitih stavova, religijskih predanja, ali kako bilo - činjenica je da ovaj novi crkveni princip privlači sve veći broj mladih.

Prva hrišćanska crkva u Portlandu jednom mesečno održava manifestaciju pod nazivom "Pivo i himne", koja privlači na stotine mladih. Da bi se stvari održale pod kontrolom, dozvoljeno je konzumirati dva piva. U Njujorku se o pitanjima o večnom životu i lažnim prorocima raspravlja u irskom pabu.

Grupa vernika koja upražnjava ovakve službe smatra da su u odličnoj vezi sa Svevišnjim i da je jevanđelje tamo gde su ljudi, a ne gde je prostor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • LJUT

    22. februar 2014 | 11:23

    ALO BAGRO NEPISMENA!!! Pazite sta pisete bre! Vi (Telegraf) ste najnepismenija i najneobrazovanija informativna agencija u Srbiji! Ovom vescu ste me razbesneli i nisam mogao da se suzdrzim a da ne prokomentarisem! Ne znate sta pisete (ponavljam)! Da li ste vi normalni? Na sluzbama se koristi pivo? Zasto se koristi vino? Pa pitajte bre idioti, pitajte! Nemojte da pisete nesto sto ne znate i nemojte da pametujete vise. Koje bre zanimljivosti, ovaj deo treba da stavite pod nazivom "gluposti koje pise telegraf". Nikada vise necu procitati ni jednu jedinu vasu vest!!!!!!!!!!!!!!

  • Feki

    12. novembar 2013 | 18:39

    Daj boze da nepocnu da dele drogu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA