RIBARI U ŠOKU: Upecali ribu sa druge planete?

Riba ima velike oči, prekrivena je bodljama s gornje i donje strane koje se smanjuju prema repu. Ova ružna riba dugačka je 30 centimetara, a pri dnu usta ima dve bodlje koje podsećaju na kljove

  • 10

Sapar Mansor (43), malezijski ribar, ulovio je misterioznu ribu u Južnom kineskom moru pored mesta Saravaka. Maležanin se zapanjio kada je ugledao nepoznatu ribu na udici.

Riba ima velike oči, prekrivena je bodljama s gornje i donje strane koje se smanjuju prema repu. Ova ružna riba dugačka je 30 centimetara, a pri dnu usta ima dve bodlje koje podsećaju na kljove.

Sapar je otišao s prijateljem u ribolov, a nakon dva sata plovidbe, rekom Miri do Južnog kineskog mora, počeli su da love u ranim jutarnjim časovima. Sat vremena kasnije ulovio je neobično stvorenje.

- Prvi put vidim ovu vrstu ribe. Doneo sam je kući i obavestio sam ženu o ovom retkom ulovu - rekao je Sapar.

Lokalno stanovnišvo joj je zbog oštrih bodlji, koje se protežu dužinom tela, dala ime "oklopna riba". Stručnjaci iz Kancelarije za zaštitu okoline i biološku raznolikost iz Saravaka pokušavaju da identifikuju o kojoj se vrsti ribe radi.

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA