MALI GENIJE: Dečak sa samo 7 godina postao vlasnik restorana (FOTO)

Rajland Goldman ostvario je san i otvorio lokal u kom prodaje doručak koji je sam napravio, a polovinu zarade poklanja svojoj školi, kako bi je opremio boljom tehnologijom

  • 1

Vlasnik novootvorenog kalifornijskog restorana "Rajland“ je sedmogodišnji Rajland Goldman, koji je još od svoje treće godine razmišljao o ovom biznisu. Ovaj restoran posluje odlično i vlasnik bi želeo da proširi radno vreme, ali mu roditelji ne dozvoljavaju.

Kada su se Goldmanovi preselili, Rajland je konačno ugledao svoju šansu. Posmatrao je svako jutro kraj u koji su se doselili i shvatio da veliki broj komšija prolazi pored njihove kuće. I jednostavno je želeo da svima proda doručak.

Dečakova kuća se nalazi u blizini njegove škole, pa ima sasvim dovoljno vremena da porani, otvori restoran i namiri mušterije, a da ne zakasni na svoj prvi čas. Iako podržavaju entuzijazam svog sina, Ben i Beri Goldman ipak smatraju da je prerano da dečak ovih godina ima ovako veliku odgovornost, pa su mu dozvolili da otvara svoj restoran jednom u dve nedelje.

Dakle, svake dve nedelje Rajland postavlja sto ispred kuće i izlaže svoje mafine, biskvite i druge kolače koje je sam pripremio, kao i mleko, sok od pomorandže i Starbaks kafu koju mu otac pomaže da kupi rano ujutru, pre nego što otvori restoran. Rajlanda uredno svaki put štampa meni sa cenama, pa je tako npr. mala kafa 1,75 dolara, a velika 2 dolara.

Možda bismo i pomislili da je isuviše rano da se u ovom periodu razvije ovako velika potreba za zarađivanjem novca, ali Rajland izgleda da ima razvijen mnogo veći osećaj odgovornosti, nego mnoge odrasle osobe. Polovinu svog "pazara" on poklanja školi kako bi se ulagalo u kupovinu novih tehnologija koje će koristiti njegovo vršnjaci.

Roditelji tvrde da nikako nisu rasplinjavali maštu dečaka. Naprotiv, njihova jedina briga u vezi sa njim je da ga obuzdaju u svojim radnim navikama.

Video o ovom uspešnom mališanu možete pogledati na ovom linku.

(Telegraf.rs / Izvor: Nbcbayarea.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA