GENIJE ZNA SVE ZEMLJE NA SVETU: Pomešam Crnu Goru i Kosovo ponekad?! (VIDEO)

Arden Hejz (5), osim što poznaje istoriju svoje zemlje više nego prosečan odrasli Amerikanac, prepoznaje sve zemlje van granice Amerike i njihove glavne gradove

  • 17

Petogodišnji genijalac Arden Hejz oduševio je publiku već nakon svog prvog gostovanja u emisiji "Uživo s Džimijem Kimelom", kada je pokazao da poznaje američku istoriju daleko bolje nego bilo koji odrasli Amerikanac prosečnog obrazovanja.

Ovog puta briljirao je u geografiji i da fasciniranost ovim dečakom bude još veća, njegovo poznavanje država daleko prevazilazi američke granice. Njemu treba sekund da prepozna državu samo po njenom obliku i delu zemlje u kome se nalazi, a isto toliko vremena mu treba da odgovori na pitanje koji je glavni grad te države.

Granice Jugoslavije su mu veoma poznate, a i odlično zna da nabroji sve države unutar nje i da pokaže tačno gde se koja nalazi. Samo se ponekad zbuni, pa mu se desi da pomeša Kosovo i Crnu Goru.

Kada su mu u emisiji pokazali granice određenih zemalja i pitali ga da ih nabroji, on je odmah znao da se radi to sedam azijskih zemalja sa sufiksom "stan", ali se malo iznervirao jer nisu sačekali da završi izlaganje, već su ispisali "rešenje" trenutak pre nego što je nabrojao poslednju zemlju.

I na kraju emisije zadobio je još više obožavatelja, kada mu je ponuđen Soni tablet kao nagrada za ovu genijalnost, koji je on odbio, jer je baš očekivao da će za Božić dobiti ajped.

(Telegraf.rs / Izvor: Networkworld.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vlada

    12. novembar 2013 | 15:12

    Svi izgleda znaju da je Kosovo drzava osim nas samih...Sta je moc medija, zataskavanje sa vrha i velika obmana naroda

  • Tutor

    12. novembar 2013 | 14:50

    J**o ja onoga ko ga pogrešno nauči.

  • Nele

    12. novembar 2013 | 14:37

    Debil kosovo nije drzava!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA