POŠTENJAČINA: Našao 98.000 dolara u stolu i vratio ih vlasniku (VIDEO)

Noa Murof, mladi rabin, preko interneta je kupio sto za 150 dolara, a u njemu pronašao novac koji je bez dvoumljenja vratio pravoj vlasnici

  • 3

Mladi rabin Noa Murof iz Konektikata preko interneta pronašao je pisaći sto i otkupio ga od vlasnice za 150 dolara. Kada je doneo sto kući, morao je da ga rastavi kako bi prošao kroz vrata. Tada je iza fioke video plastičnu kesu u kojoj je izbrojao 98.000 dolara.

Bilo mu je jasno da novac pripada bivšoj vlasnici, jer se seća da mu je pričala kako ga je sama sastavljala kada ga je kupila. Kako njegova vera propoveda da pronađene stvari treba vratiti pravim vlasnicima, rabin se ni za trenutak nije dvoumio.

Ispostavilo se da se radi o nasledstvu koje je pripadalo gospođi, a koje je davno sakrila i nije se setila da se nalazi upravo u stolu koji je prodala. Kada je dobila poziv od rabina, rekla mu je da se oduvek nadala da je u ovom ludom svetu ostalo još dobrih ljudi i da je on sasvim sigurno jedan od njih.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Izvor: Inquisitr.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA