ŠIROKO: Kinez poslao verenici 120 kilograma novčanica

Buduća gospođa Huang primila je poklon od 8.888.888 juana, koji je stigao u konvoju luksuznih automobila. Suma je oblikovana prema srećnom broju i razmetljivosti

  • 0

Jedan Kinez poslao je svojoj budućoj supruzi na dar 8,88 miliona juana (1,08 miliona dolara), gest koji su mnogi ocenili kao pretenciozno razmetanje.

Prema pisanju lista "Šangaj dejli", poklon u kešu, težak 102 kilograma, donet je ispred kuće verenice konvojem luksuznih automobila, među kojima je bio i jedan "maserati".

Ukupno 18 osoba nosilo je korpe od bambusa do vrha ispunjene novčanicama u apoenima od 100 juana sa likom Mao Cedunga.

Verenici, koji su se upoznali pre tri meseca, potiču iz bogatih porodica u istočnokineskoj pokrajini Džeiđang, u kojoj postoji tradicija raskošnog darivanja mlade.

Dve porodice, koje dele isto prezime Huang, odlučile su da poklon u novcu bude u iznosu od sedam osmica (8.888.888 juana), broj za koji se u Kini smatra da donose sreću i blagostanje.

- Ovo nije venčanje, već obična kupovina. Da se ovo dvoje zaista vole, ne bi bilo potrebno to preterivanje - komentarisao je jedan korisnik kineske društvene mreže Veibo.

(Telegraf.rs / Tanjug /Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA