Naučnici ubili najstariju životinju na svetu! (FOTO) (VIDEO)

Školjka Ming, koja je rođena 1499. godine, pronađena je u blizini Islanda nakon čega su je naučnici stavili u zamrzivač pre istraživanja i na taj način ubili najstarije živo biće na planeti

  • 2

U blizini Islanda je 2006. pronađena školjka koju su naučnici u skladu sa standardnom procedurom stavili u led pre ispitivanja, ne sluteći da su upavo tim postupkom ubili najstariji oblik života na zemlji.

Prvobitni zaključak, pre detaljne analize, bio je da je školjka stara oko 400 godina. Međutim, nakon mukotrpnog istraživanja na Univerzitetu Bangor, naučnici si došli do zaključka da je školjka rođena 1499. godina, te da je u trenutku pronalaženja imala 507 godina.

Mekušac je dobio naziv Ming, jer je rođen u vreme vladavine ove kineske dinastije, što je bilo nekoliko godina nakon što je Kolumbo otkrio Ameriku.

Životni vek školjke računa se po broju prstenova koji se povećava svake godine, zbog čega je i bilo veoma teško precizno odrediti starost jer su prstenovi bili prilično zgusnuti.

Naučnici veruju da je tajna ovako dugog životnog veka zapravo spor metabolizam, ali neće stati na tome, već će nastaviti sa detaljnim istraživanjem.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA