Da li ste znali koliko je nuklearnih eksplozija bilo od 1945. do danas? (VIDEO)

Pogledajte video rad japanskog umetnika Isao Hašimotoa, koji hronološki prikazuje 2053 eksplozije i njihove lokacije od Alamosa do Severne Koreje

  • 3

Japanski umetnik Isao Hašimoto napravio je prikaz 2.053 nuklearne eksplozije koje su se dogodile u razdoblju od 1945. do 1998. godine.

Video započinje sa projektom "Trinity", blizu Los Alamosa, a završava s nuklearnom probom u Pakistanu u maju 1998. godine.

Hašimoto je projekat započeo još 2003. godine. Rekao je da ga je osmislio s ciljem da svetskoj javnosti ukaže na „strah i ludost nuklearnog oružja". Snimak prikazuje pravu "borbu" između najvećih svetskih nuklearnih sila koje decenijama održavaju probe na čitavoj planeti.

Trci se, nakon 2000. godine (snimak se završava sa 1998. godinom) priključuje i Severna Koreja, koja je svoje nuklearne probe sprovela 2006, 2009. i 2013. godine. Pokušajte da pogodite ko je pobednik nuklearnog rata, a odgovor ćete dobiti nakon što pogledate ovaj zabrinjavajući snimak.

Ovaj snimak počinje u vrlo laganom tonu, da bi se s vremenom sve više pojačavao. Ako zaista želite da vidite pravu akciju, ubrzajte do 1962. godine, jer sve dalje postaje istinska "ratna zona".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dnevno.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA