NAJSKUPLJA NA SVETU: Ova knjiga je prodata za 14,2 miliona dolara (VIDEO)

Skupoceno delo "The Bay Psalm Book", koja je prva štampana knjiga u SAD, ostaće na tlu Amerike pošto ju je kupio tamošnji milijarder Dejvid Rubinštajn. Početna cena knjige na aukciji bila je 30 miliona dolara

  • 0

Knjiga "The Bay Psalm Book", stara 373 godine, prodata je na aukciji u njujorškom Sotbiju po neverovatnoj ceni od 14,2 miliona dolara. Ova knjiga je prvo delo koje je štampano u Americi, 1640. godine u Masačusetsu.

Pored ovog, preostalo je samo još 11 primeraka, ali se veruje da je prodata knjiga najbolje očuvana. Skupocena knjiga ostaće na tlu Amerike pošto ju je kupio tamošnji milijarder Dejvid Rubinštajn.

Iako je početna cena bila 30 miliona, niko nije ponudio ni približnu sumu, tako da je ona završila u Rubinštajnovim rukama. Prema njegovim rečima, on će knjigu posuđivati bibliotekama širom Amerike.

Inače, ova knjiga psalma koja je prevedena sa hebrejskog jezika nije najskuplja u istoriji, već je najskuplje štampano delo.

Rekord za sada drži Kodeks Lester, Leonarda da Vinčija, koja je prodata za 30,8 miliona dolara

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Izvor: Mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA