FENOMEN: 17 puta se vraćao iz mrtvih!

Britanac Džon Gilmartin (41), pored toga što je prevario smrt 17 puta, nema nikakvih neuroloških oštećenja koja mogu da budu prouzrokovana prestankom rada srca na nekoliko minuta

  • 1

Ovaj čovek ima minimum 17 života! Britanac Džon Gilmartin (41) iz Derbija potpuni je medicinski fenomen jer je njegovo srce prestajalo da kuca 17 puta i to na nekoliko minuta. Ipak, Gilmartin se uvek vraćao iz mrtvih, bez većih posledica po zdravlje.

Doktori su Gilmartina vraćali u život 11 puta tokom transporta do bolnice, a 6 puta je reanimacija obavljena u medicinskoj ustanovi.

- Nikada u životu nisam imao nikakve srčane probleme, uvek sam bio zdrav. Kada mi se prvi put dogodilo da srce stane, moja porodica je bila u šoku. Dok nije stigla Hitna pomoć, supruga mi je dala veštačko disanje. Da nije to uradila, možda ne bih preživeo ili bih ostao sa ozbiljnim oštećenjem mozga - rekao je Džon Gilmartin,

Srećni Britanac je dodao i da je jednom prilegao da se odmori nakon što mu je pozlilo, a da se probudio u bolnici.

Tokom jedne operacije u kojoj mu je ugrađivana pumpa za srce, doživeo je šest srčanih udara, pa su bolničari nekoliko puta morali da koriste elektrošokove.

Doktor Geret Hjuz, koji je bio nekoliko puta u timovima koji su povratili Gilmartina, kaže da posle ovakvih slučajeva prestanka rada srca pacijent gotovo uvek pati od nekih neuroloških oštećenja.

- Neverovatno je da je on uopšte preživeo, a još neverovatnije jeste što nema nikakvih neuroloških posledica - kaže doktor koji za Gilmartina ističe da on može da zahvali svom odličnom fizičkom stanju, kao i tome što ranije nikada nije imao srčane probleme.

(Telegraf.rs / Izvor: Derbytelegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA