• 18

Nećete verovati da je ovo napravila priroda! (FOTO) (VIDEO)

U Bosni su otkrili svoje piramide, Amerikanci su pronašli zid tvrđave koji je napravila neotkrivena civilizacija, Japanci podvodni antički grad, Kanađani praistorijskog umetnika koji putuje kroz vreme, a Rusi vanzemaljce, iako se u svih pet slučajeva ispostavilo da je majka priroda umešala svoje prste

  • 18

Indijana Džons, Lara Kroft i Nejtand Drejk bi verovatno rekli da je arheologija fascinantna nauka, puna skrivenih svetova i mističnih artefakta, ali često ume da bude veoma nemilosrdna. Bezmalo puta dešavalo se da je "veliko" otkriće čudesnog predmeta zapravo samo igra prirode koja je čudno izvajala najobičniji kamen. Ipak, neki čudni oblici zaista jesu čuda prirode.
BOSANSKE PIRAMIDE

Arheolog amater Semir Osmanagić došao je do neverovatnog otkrića 2005. godine − pet ogromnih piramida u Bosni, baš poput egipatskih, ali još većih. Osim što je ovo otkriće samo po sebi dovoljno značajno samim tim što u Evropi piramide ne postoje, ispostavilo se da je ono dobilo dimenzije svetskih razmera jer je reč o najvećim i najstarijim piramidama na svetu.
Osmanagiću je ubrzo obezbeđena velika finansijska podrška da bi nastavio istraživanje, jer se verovalo da ispod debelog sloja šume i zemlje nalaze konstrukcije koje nikada nisu otkrivene. Ubrzo je otkrio da je čovek "umešao svoje prste", jer je pronašao formacije koje su potvrđivale njegovu teoriju, a to je da su ove piramide čovekovih ruku delo.
Pogledajte video:

Međutim, postoji vrlo jednostavno objašnjenje koje pobija ove teorije. Radi se o najobičnijim planinama, koje su usled tektonskih potresa pomerale i taložile stenovite blokove, formirajući piramidalan oblik sa zašiljenim vrhom.
TEKSAŠKI KAMENI ZID
Rokvol (kameni zid) je grad u Teksasu koji je dobio naziv po kamenom zidu koji je otkriven sredinom 19. veka, kada je grad nastajao. Prva istraživanja su ukazivala na to da je nastao pre više od 100.000 godina, kada je izgrađen kao deo velike tvrđave koja je pripadala nepoznatoj drevnoj civilizaciji.

Ipak, i ovde je tektonski uticaj učinio svoje. Reč je zapravo samo o kamenju koje se vremenom od toplote i pomeranja izvajao i uz precizno izvučene pukotine dobio oblik koji asocira na zid sazidan od cigle.
JAPANSKI PODVODNI GRAD
Japanski ronioci su 1987. godine otkrili ostatke podvodnog grada i nazvali ga Jonaguni spomenik. Na 25 metara pod vodom nalaze se građevine, stepenice, zidovi, stubovi, pa čak i amfiteatar. Naučnici su procenili da je ovaj grad postojao pre 12.000 godina, pa su sve misli i sredstva fokusirana da dodatna istraživanja koja bi dokazala da su dosadašnja istraživanja o prastarim civilizacijama možda pogrešna.

Iako Jonaguni zaista podseća na mali grad, nikakvi artefakti do sada nisu pronađeni, niti postoji bilo šta što bi moglo da ukaže na ikakvu civilizaciju tog doba. S druge strane, na obali postoje slični oblici, ali oni nisu vekovima polirani morskom vodom, pa ne izgledaju toliko misteriozno. Priča o antičkom gradu je "delo" Grejema Henkoka, koji živi od pisanja knjiga o izgubljenim civilizacijama. Trebalo mu je još materijala? Ostaje na nama da procenimo sami.
KANADSKA LICA
Na Google Earth-u zabeležen je snimak planinskog masiva u Kanadi, sa isklesanim likom Indijanca koji ima pero na glavi i slušalicu u uhu. Ovo delo su veliki stručnjaci pripisali neidentifikovanom tvorcu, koji je verovatno iz praistorije putovao u budućnost i bio fasciniran slušalicama, pa se vratio u svoju sadašnjost da prikaže narodu šta čeka njihove potomke.

Erozija tla napravi čuda, a ponekad i Indijanca. A slušalice su samo prašnjavi put koji vodi na naftnoj bušotini. Ovde je reč o odličnom primeru paraidolije, psihološkom fenomenu koji kod nekih ljudi izaziva da vide slike lica na najčudnijim mestima.
SVEMIRSKI BROD U RUSIJI
Ruski naučnici su prošle godine otkrili deo kamena sa utisnutim objektima koji liče na zavrtnje i zupčanike, stare 400 miliona godina. Nije bilo drugog objašnjenja nego da se radi o vanzemaljcima i njihovoj tehnologiji, kako su Rusi zaključili.

Objašnjenja naravno da ima. Iako zaista malo liči na stari mehanizam koji je eksplodirao, ovo su zapravo skeletni ostaci životinja zvanih krinoidi.
(Telegraf.rs / Izvor: Cracked.com)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • U

    Još je to sve dobro dok ne čuješ jedan narod kako viče da je najstariji u istoriji i da su od Noine arke došli do današnje srbije, nakon što su izgradlili piramide, a njihovi indijanci iz šumadije otišli u ameriku...

  • Edi

    Eh eto dobri i fini srbi vidi te sta vaši mediji rade sad zamislite kako su o ratu lagali...ko god nije bio molio bih bez komentara...

  • Bojan

    Pronaćiće natpis kada otkopaju: Keopsu ostavljam vikendicu u nasledstvo! Hehe Pozdrav za braću Bosance, imajte strpljenja samo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima