NAJLEPŠA NA SVETU: Ova mesta su najfotografisanija (FOTO)

Internet sajt Sightsmap je interaktivna mapa koja pokazuje koja su mesta najslikanija na svetu. U vrhu liste prednjače svetske metropole i popularne turističke destinacije

  • 0

Sightsmap je interaktivna mapa koja pokazuje mesta koja su najfotografisanija na svetu, na osnovu broja panoramskih slika koje su podeljene na internetu.

Karta je podeljena po bojama. Crna područja na mapi imaju samo par slika, dok su najfotografisanija područja označena žutom bojom i imaju najviše fotografija.

Najatraktivnija mesta označena su markerima koji povezuju fotografije sa sajtovima Stritvju, Vikipediju, Vikivojaž, Forskver i člancima o lokaciji koji se mogu naći na mreži Gugl Plus. Mesta su selektovana po broju pregleda na Vikipediji i broju ljudi koji su se prijavili na određenoj lokaciji na društvenoj mreži Forskver.

Pomoću karte možete pregledati ulice 15.000 najfotografisanijih mesta, u koja možete zaviriti jednostavnim zumiranjem. Moguće je "posetiti" određeni grad, "šetati" ulicama, prodavnicama i naći se na svim ostalim mestima koja su prema Vikipediji, Forskveru i Guglu najposećenija.

Korisnici ove mape mogu da uživaju u fotografijama, planiraju putovanja i čak izgrade sopstvenu kartu na bilo kom području.

Naravno, u vrhu liste "fotogeničnih" su vodeće svetske metropole.

Na prvom mestu je Njujork, gde su najslikanija mesta Tajms Skver i Harlem. Ostala mesta su zauzeli evropski gradovi. Na drugom mestu je italijanska prestonica Rim, na trećem Barselona. Četvrti grad sa naviše fotografija je Grad svetlosti, Pariz, a na petom je turski Istanbul.

Mapu možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs / Izvor: sightsmap.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA