KAKO DA NAPUSTITE CRKVU: Evo zašto se Hrvati odriču katoličanstva!

Fejsbuk grupa "Ateisti i agnostici Hrvatske" otvorila je profil stranu "Raskrsti me" putem koje poziva sve katolike kojima je vera dosadila da je se odreknu, podstičući ih rečima da im je potrebna volja, a sve ostalo će "lako rešiti"

  • 6

Fejsbuk grupa "Ateisti i agnostici Hrvatske" otvorila je profil stranu "Raskrsti me" na kojoj poziva sve katolike kojima je vera dosadila da je se odreknu, podstičući ih rečima da im je potrebna volja, a sve ostalo će "lako rešiti".

- Želite da napustite Rimokatoličku crkvu, a ne znate kako? Samo bi trebalo poželeti. Najbitnija je dobra volja, a za formalnosti ćemo lako - navedeno je na Fejsbuk strani.

Katolici kojima je dosadilo da to i dalje budu trebalo bi da popune "generator raskrsnih listova" koji se nalazi na profilnoj strani grupe. Tu je potrebno upisati lične podatke, nakon čega će zainteresovanima biti ponuđen PDF dokument sa svečanim i zvaničnim "Raskrsnim listom".

Po njegovom potpisivanju prestajete da budete član Katoličke crkve.

- Prema Ustavu i zakonima Hrvatske, svako ima slobodu veroispovesti i savesti, svako ima pravo da pripada ili ne pripada organizaciji, religijskoj ili političkoj. Ukoliko građanin samovoljno potpiše izjavu u kojoj navodi da istupa iz neke organizacije u koju je uvučen mimo svoje volje, onda takva izjava, overena u sudu, postaje pravosnažna pred svim sudovima ovog sveta - navedeno je na stranici.

Takođe, postoji verzija za vernike i ateiste, pa ako nikad nista bili kršteni, možete da napravite i "bezbožnički list".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • anti antifa

    9. decembar 2013 | 11:06

    Jači je srbski gen u vama od latinskih fratara

  • RH

    9. decembar 2013 | 09:52

    Ma nisu to nikakvi ateisti i agnostici nego svijetski gay loby koji se želi osvetiti jer je hrvatski narod zaštitio brak ustavom kao zajednicu muškarca i žene pa izdaje nekakav raskrsni list.....

  • Bravo

    9. decembar 2013 | 10:15

    Valjda su poceli da se upuciju na pravi put...put istine i spasa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA