• 0

NAJLEPŠI NA SVETU: Ovaj tunel će vas oduševiti (FOTO)

Tunel dugačak 1.800 metara na nekoliko dana promenio je svoju funkciju i zbog Festivala svestlosti bio pretvoren u galeriju na otvorenom, dostupan samo pešacima i biciklistima

  • 0

Povodom Festivala svetlosti u Lionu, u Francuskoj, koji je trajao od 6. do 9. decembra, tunel Crvenog krsta pretvoren je u nadrealnu zemlju čuda. Svetlosne projekcije pretvorile su 1,8 kilometara dugačak tunel u veliku galeriju na otvorenom.
Žorž Kepenekian, zamenik za kulturu grada Liona, izjavio je da je ovo prvi put u Evropi da inovativne kreacije u potpunosti promene funkciju tunela. Majstori iluzije predstavili su "Anamorfosis", niz video-snimaka projektovanih na zidovima i plafonu tunela, koji je bio dostupan pešacima i biciklistima.


Neke od scena koje su posetioci mogli da vide bile su: biljni svet, rečni tok, kao i realan predeo koji okružuje sam tunel, a koji se nalazi oko 10 metara iznad.
Ideja je bila da projekcije budu toliko realna da posetioci nemaju utisak da su u zatvorenom prostoru, već da su stvarno okruženi predelima koji su prikazani na zidu.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima