Bivši predsednik Pejpala ostavlja 10.000 $ bakšiša! (FOTO) (VIDEO)

Džek Selbi je misteriozni Samarićanin koji danima u restoranima ostavlja astronomske napojnice, ne potpisuje se i odlazi bez traga, ostavljajući samo poruku na računu "Bakšiš za Isusa"

  • 1

Džek Selbi, nekadašnji potpredsednik internacionalne kompanije PejPal koja se bavi onlajn transferom novca, ostavljao je do 10.000 dolara bakšiša u restoranima i kafićima od istočne do zapadne obale SAD, pa čak i u Meksiku.

Jedan njujorški konobar otkrio je ko je čovek koji ostavlja bakšiše od po nekoliko hiljada dolara, a koji je uvek ostajao misteriozna zagonetka, jer nikada nije otkrivao svoj identitet. Samo bi rukom na račun dopisao iznos napojnice, uz poruku "Bakšiš za Isusa".

Selbi je postao ekstremno imućan kada je kompanija PejPal prodata Ibeju, a kako se radi o nerealno velikim ciframa, on je odlučio da ipak ne uživa sam u tom novcu.

"Bakšiš za Isusa" postao je hit na Instagramu, kada su srećni dobitnici počeli da prilažu fotografije svojih računa sa astronomskim ciframa. Najveću napojnicu dobio je konobar jednog restorana u Njujorku, koji je za račun od 111,05 dolara dobio neverovatnih 10.000, uz poruku "Bog Vas blagoslovio".

Nekoliko konobara je uspelo da identifikuje misterioznog darodavca kao Džeka Selbija. Međutim, prethodne nedelje "Bakšiš za Isusa" obradovao je iste noći jednog konobara u Njujorku i jednog u Meksiku. Osim ako Selbi nema svoje klonove, čini se da nije sam u ovoj priči, već ih je bar dvoje u igri.

Ostaje nam da čekamo rasplet priče i motive koji su podstakli ovu velikodušnost.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Izvor: Cbsnews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • dex

    17. decembar 2013 | 14:16

    Samo sto Banke to nece da priznaju...on se Sprda covek...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA