Evo zašto treba da čuvate vaše loto listiće!

Veliki broj manjih nagrada, koje dobitnici najčešće i ne primete na svom tiketu, ostaje u državnoj kasi, pa tako stanovnici Montane nisu podigli 931.218 dolara, dok dobitnici iz Njujorka imaju zaboravljenih čak 65 miliona dolara

  • 0

NBC Njuz sproveo je istragu u preko 30 zemalja pripadnica Sjedinjenih američkih država koje učestvuju u popularnoj igri na sreću "Mega milioni i moćna lopta", a rezultati istrage pokazali su da je u 2013. godini ukupno ostalo više od pola miliona dolara koje dobitnici nikada nisu preuzeli.

Radi se o velikom broju manjih nagrada, koje dobitnici najčešće i ne primete na svom tiketu. Pokazalo se da je ovo praksa posebno kada je iznos džekpota astronomski, pa se igrači koncentrišu na prvu nagradu i zbog tenzije, uzbuđenja i iščekivanja srećnog broja uopšte ne primete da su osvojili manji iznos određen drugom, trećom ili četvrtom nagradom.

Oni malo nervozniji igrači uglavnom pocepaju ili zgužvaju listić, pa ne znaju da su upravo bacili 500 dolara u kantu, što je često iznos četvrtog dobitka.

Od država koje su pistale da učestvuju u istraživanju, Montana ima najmanji broj nepreuzetih nagrada u iznosu od ukupno 931.218 dolara u 2012/13. fiskalnoj godini, dok Njujork ubedljivo vodi sa čak 65 miliona dolara.

Novac koji ostane Lutriji raspoređuje se u zavisnosti od toga kako koja država odluči. Najčešće se novac ulaže u finansiranje različitih projekata ili u obrazovanje pa tako Kentaki ulaže u školovanje i obezbeđuje veliki broj stipendija studentima.

(Telegraf.rs / Izvor: Usnews.nbcnews.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA