Hodajući po snegu pravi neverovatne kreacije (FOTO)(VIDEO)

- Volim da se popnem na žičaru i iz visine pogledam svoj potpis na snegu pre nego što nestane pod tuđim skijama - izjavio je umetnik Sajmon Bek koji pravi neverovatne oblike u snegu

  • 2

Sajmon Bek, skijaš iz Velike Britanije, postao je poznat po svojim kreacijama koje pravi na snegu. Jedini alat koji koristi su sopstvene noge.

Bek zimi živi na francuskim Alpima, gde je do sada ostavio na stotine svojih umetničkih dela. Opremljen adekvatnom obućom, on traži pogodan prostor za svoje novo delo čiji oblik stvara samo sopstvenim koracima i otiscima stopala.

Za jednu umetničku kreaciju potrebni su mu sati i kilometri koračanja, iako je svestan da će sve vrlo brzo nestati kada napada novi sneg ili sve odnese vetar.

Na ideju da od dobrog skijaša postane dobar umetnik došao je kada zbog problema sa nogama nije više mogao da skija, pa mu je preporučena važba šetnje po snegu prosečne dubine.

Bek, koji je ujedno i inženjer sa Oksfordskog univerziteta, izračunao je da je uložen napor u pravljenje ovako velikih kreacija jednak naporu koji je potreban da bismo se popeli na Mon Blan. Ali njegov trud se isplatio.

- Volim da se popnem na žičaru i iz visine pogledam svoj potpis na snegu pre nego što nestane pod tuđim skijama - izjavio je Bek.

Da bi nekako sačuvao svoja dela, on ih fotografiše i objavljuje na svojoj Fejsbuk strani.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Izvor: Boston.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA