UVRNUTO: Uramljuje tetovaže mrtvih ljudi

Nakon smrti moguće je sačuvati tetovažu, a potrebno je samo unapred platiti za takvu uslugu i testamentom ostaviti deo kože firmi koja će omogućiti da se tetovaža nađe na zidu klijentovog naslednika

  • 0

Holanđanin Piter van der Helm, vlasnik studija za tetoviranje "Zidovi i koža" u Amsterdamu, pokrenuo je još jednu granu poslovanja odlučivši da sačuva istetovirane delove kože pokojnika koji to budu želeli.

- Svi provode život u traganju za besmrtnošću i ovo je vrlo jednostavan način da makar deo toga dobiju - izjavio je Van der Helm.

Floris Hiršfeld je nakon majčine smrti istetovirao njen portret na svojim leđima, a zatim je napisao testament u kome ovoj firmi ostavlja istetovirani deo svoje kože. Ovakva usluga se, naravno, unapred plaća i košta nekoliko stotina evra.

Nakon smrti, patolog u roku od 48 sati uklanja tetovažu, a zatim je zamrzava ili stavlja u formaldehid kako bi mogla da se transportuje van Holandije radi dalje obrade.

Vlasnik studija kaže da ideja nije nova, već je on samo smislio način da je realizuje, a sudeći po tome da se do sada oko 30 korisnika prijavilo da se njihova tetovaža nakon smrti okači na zid, posao će verovatno biti isplativ.

(Telegraf.rs / Izvor: Reuters.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA