• 0

UVRNUTO: Uramljuje tetovaže mrtvih ljudi

Nakon smrti moguće je sačuvati tetovažu, a potrebno je samo unapred platiti za takvu uslugu i testamentom ostaviti deo kože firmi koja će omogućiti da se tetovaža nađe na zidu klijentovog naslednika

  • 0

Holanđanin Piter van der Helm, vlasnik studija za tetoviranje "Zidovi i koža" u Amsterdamu, pokrenuo je još jednu granu poslovanja odlučivši da sačuva istetovirane delove kože pokojnika koji to budu želeli.
- Svi provode život u traganju za besmrtnošću i ovo je vrlo jednostavan način da makar deo toga dobiju - izjavio je Van der Helm.

Floris Hiršfeld je nakon majčine smrti istetovirao njen portret na svojim leđima, a zatim je napisao testament u kome ovoj firmi ostavlja istetovirani deo svoje kože. Ovakva usluga se, naravno, unapred plaća i košta nekoliko stotina evra.

Nakon smrti, patolog u roku od 48 sati uklanja tetovažu, a zatim je zamrzava ili stavlja u formaldehid kako bi mogla da se transportuje van Holandije radi dalje obrade.
Vlasnik studija kaže da ideja nije nova, već je on samo smislio način da je realizuje, a sudeći po tome da se do sada oko 30 korisnika prijavilo da se njihova tetovaža nakon smrti okači na zid, posao će verovatno biti isplativ.
(Telegraf.rs / Izvor: Reuters.com)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima