Njujork, Rim i Barselona najfotografisaniji gradovi na svetu!

Zahvaljujući novoj opciji u Google Mapsu možete videti koliko se koja mesta na svetu slikaju. Najpopularnije lokacije za fotografe su na mapi prikazane žutom bojom, koja zatim polako prelazi u narandžastu, roze i ljubičastu, označavajući tako manje popularne destinacije

  • 0

Opcija Panoramio u Google Mapsu omogućila je korisnicima da vide koje su to najfotografisanije destinacije sveta. Tri od pet mesta na planet nalaze se u Evropskoj uniji. Njujork je apsolutno najfotografisanije mesto na svetu.

Rim, Barselona, Pariz i Istanbul čine ostatak liste pet najfotografisanijih destinacija, ukazujući i kako je ova usluga popularnija u nekim delovima sveta nego u drugim.

Najpopularnije lokacije za fotografe su na mapi prikazane žutom bojom, koja zatim polako prelazi u narandžastu, roze i ljubičastu, označavajući tako manje popularne destinacije.

Fotografije podeljene putem Panoramija mogu se prikazati na Google Earthu i Google Mapsu.

Najpopularnija mesta povezuju fotografije sa Street Viewom, Wikipedijom, Wikivoyageom, Foursquareom i Google Plusom.

Usluga traži od korisnika da organizuje fotografije koristeći geotagove, kako bi ih drugi korisnici lakše pronašli ili lakše pratili teme.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA