Pogledajte novogodišnji vatromet u Dubaiju (FOTO) (VIDEO)

Lokalne vlasti su saopštile da je bilo ispaljeno rekordnih 400.000 projektila sa veštačkog ostrva Palm Džumeira i "arhipelaga" Svet, skupa od 300 ostrva koja formiraju mapu sveta

  • 3

Za novu 2014. u Dubaiju je očito bilo spektakularno, pošto je nebo nad gradom obasjalo preko 400.000 salvi vatrometa, za kojeg se organizatori nadaju da će ući u Ginisovu knjigu rekorda.

Na ulicama Dubaija, grada poznatog po sjaju i glamuru, okupio se veliki broj ljudi slikajući mobilnim telefonima kako vatromet obasjava Burdž Kalifu, koja je sa 830 metara visine najviša zgrada na svetu, prenela je agencija AFP.

Veličanstveni vatromet je tokom pet minuta obasjavao nebo iznad glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata, dok se u pozadini mogla čuti popularna arapska pop muzika.

Lokalne vlasti su saopštile da je bilo ispaljeno rekordnih 400.000 projektila sa veštačkog ostrva Palm Džumeira i "arhipelaga" Svet, skupa od 300 ostrva koja formiraju mapu sveta. Iskorišćeno je 560 hiljada raketa, a najviša je ispaljena na čak kilometar visine. Veliko finale ovog spektakla je umetnički "izlazak sunca" na obali mora.

Prema pisanju lista Al-bajan, ovim vatrometom, emirat želi da uđe u Ginisovu knjigu rekorda.

Dubai se trudi da status atraktivne turističke destinacije stalno potvrđuje novim projektima, često faraonskim, kao što su najviša kula na svetu Burž Kalifa, veštačka ski pista u sklopu tržnog centra i Palm Džumeira, veštačko ostrvo u obliku palme...

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA