Evo kako da ronite bez kiseonika (FOTO) (VIDEO)

Jabiun Jeon, industrijski dizajner iz Južne Koreje, priprema gedžet koji će omogućiti ronjenje bez kiseonika i kompletne ronilačke opreme

  • 8

Za sve poštovaoce dela Džejmsa Bonda koji su bili zaljubljenici njegovih mini gedžeta, malih tehničkih igračaka koje uvek mogu sve, mladi južnokorejski dizajner Jabiun Jeon je učinio jednu od njih pristupačnim.

Mali uređaj koji omogućava disanje pod vodom, ali bez boce sa kiseonikom, koncipiran je tako da svoje korisnike transformiše u ribe.

Ronilačka maska, nazvana Triton, funkcioniše po sistemu korišćenja kiseonika iz vode. Deo maske koji podseća na drške zapravo predstavlja škrge, a materijal koji i po teksturi i po funkciji liči na krljušti prikriva male rupe kroz koje se voda usisava u sistem.

Voda unutra dopire do komore koja izdvaja kiseonik i otpušta tečnost. Koristeći veoma mali, ali moćan kompresor, sistem kompresuje kiseonik i skladišti ga u rezervoarima.

Ovaj pametni gedžet je još uvek i fazi oplemenjivanja i nadogradnje, ali se veruje da će uskoro zameniti kompletnu ronilačku opremu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA