Nećete verovati šta je ribar izvukao iz vode (VIDEO)

Ribar iz Novog Zelanda upecao je najneobičnije stvorenje, koje je u potpunosti providno i u svojoj unutrašnjosti nema ništa osim jedne kuglice

  • 3

Stjuatd Frejzer, ribar sa Novog Zelanda, krenuo je na pecanje sa svojim sinovima, kada je na 70 kilometara severno od Karikari Peninsule ugledao navodno providnog "škampa" na samoj površini vode.

Pecaroška radoznalost nije mu dozvolila da propusti ovo neobično stvorenje, pa je odlučio da izbliza vidi kakva vrsta je u pitanju. Prilično čvrst morski stvor, poput želatina, pokriven je krljuštima, ali u sebi nema apsolutno ništa osim jedne narandžaste grudvice.

- Nemam ideju šta je to moglo da bude, ali tako nešto nisam video nikad u životu - izjavio je zbunjeni Frejzer.

Međutim, istraživači iz Nacionalnog morskog akvarijuma ustanovili su da je reč o "salpi maggiore", odnosno planktonu sa ljušturom. O njima se ne zna mnogo, osim da žive u hladnijim morima i da su najzastupljeniji u Južnom okeanu.

Salpe se hrane fitoplanktonima koje pronalaze na površinskim slojevima okeana i verovatno je ribar naišao na jednu salpu u trenutku njenog traganja za hranom. Ono što ih čuva od morskih nemani je upravo njihova neupadljivost.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bond

    22. januar 2014 | 15:40

    Takozvana riba kondom

  • Jelka

    22. januar 2014 | 13:52

    To je mamac.

  • VK radnik

    23. januar 2014 | 17:59

    Prijatelju nehvataj to ruka ma,, ko zna dali je neka necastiva sila to sto drzis!!! GOSPODE pogledja nas gresne, zna li ko staje ova zivotnja??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA