Kolibri navučen na marihuanu, ne može da odoli! (FOTO)

Fotografije na kojima se vidi kako najmanja ptice na svetu uživa usisavajući sadržaj iz biljke napravio je američki fotograf Džef Šic, kako bi pokazao da marihuana nije štetna

  • 9

U jeku priča o legalizaciji marihuane u državama širom sveta, ljudima koji se zalažu za legalnu prodaju u prilog mogu da idu i fotografije američkog umetnika Džefa Šica, koji je uhvatio trenutak kada kolibri usisava sadržaj iz biljke kanabisa, odnosno marihuane.

Kolibri, najmanja ptica na svetu, ima dugačak i tanak kljun koji je pri vrhu zakrivljen. Ima rascepljen jezik, koji im omogućava da iz cvetnih čašica "usisava" larve, bubice i kapi rose.

Ove fotografije zabeležene su dok se jedan kolibri sladio nektarom iz kanabisa, odnosno marihuane. Nije naučno utvrđeno da li sastojak THC deluje i na ove ptičice, ali očigledno je da se ovaj kolibri posle obroka ponašao "normalno".

Inače, kolibri u toku samo jednog dana obiđe i do 2.000 cvetova, a može da opraši 27 cvetova za minut.

Zanimljivo je da su to jedine ptice na svetu koje mogu da lete unazad. Iako im telo nema više od dva grama, kolibri može da leti brzinom od 100 kilometara na sat i da pritom zamahne krilima i do 80 puta u sekundi.

Takođe, poznato je da koriste 20 puta više kiseonika nego jedan vrabac koji je za njih pravi džin, pa kolibri zato udahne vazduh čak 300 puta u minutu.

(Telegraf.rs / Foto: Flickr/DoobieDuck)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • direktor

    4. februar 2014 | 12:49

    Zna sta je dobro :D

  • Milan

    4. februar 2014 | 14:39

    Nije samo kalibri :D

  • Nenad

    4. februar 2014 | 23:28

    Kolibri objasnio. Samo mi nije jasno zasto se dezurni moralisti jos uvek nisu oglasili te naduvali kolibrija da je budala, kreten, nevernik, satanista itd?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA