Pogledajte japanske skulpture od snega (FOTO)

Saporo snežni festival se održava 65. put i očekuje se dolazak dva miliona ljudi. Istoimeni grad ovih dana se pretvara u snežnu zemlju iz snova sa dekorativno urađenim skulpturama, od kojih su neke replike poznatih građevina

  • 0

Saporo snežni festival, jedan od najvećih zimskih događaja u Japanu, privlači veliki broj posetilaca što iz zemlje izlazećeg Sunca, tako i iz ostalih delova sveta.

Svake godine, oko 2 miliona ljudi dolazi na godišnji festival da bi videli veliki broj realističnih snežnih skulptura koje su rasprostranjene u Odori Parku, u glavnoj ulici Susukino i hali Cudome.

Festival traje 7 dana tokom kojih se grad Saporo pretvara u zimsku zemlju iz snova sa ledenim i snežnim instalacijama.

Ove godine se održava od 5. do 11. februara i krasiće ga 198 realističnih statua od snega.

Jedna skulptura predstavlja repliku Sultan Abdul Samad zgrade u Maleziji, koja je u potpunosti urađena od snega. Snežna građevina visoka je 18 metara, široka 28, duboka 20 metara i predstavlja jednu od glavnih atrakcija 65. Saporo festivala u Japanu.

Originalna zgrada u Maleziji sagrađena je 1857. godine i danas je u njoj predstavništvo Ministarstva za informisanje, komunikacije i kulture u glavnom gradu Malezije, Kuala Lumpuru.

Posetioci mogu da uživaju na velikom klizalištu koje je uvek prepuno ljudi, a postoje i druge atrakcije za mališane. Takođe, biće prezentovane akrobacije snoubordera i fristajl skijaša, čak i u toku noći. I sve to izvode sa platforme visoke 24 metara.

Ove godine će se održati 41. takmičenje u pravljenju skulptura između devet timova, koji će se boriti da što bolje predstave svoje radove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA