Pogledajte najlepše drvo na svetu (FOTO)

Drvo staro 144 godine je prava atrakcija u japanskom cvetnom parku i dokaz je da prirodu još nismo u potpunosti upoznali. Ovo najstarije drvo, zbog svoje veličine, pridržano je gredama i daje neverovatan izgled

  • 12

U cvetnom parku Ašikaga u Tocigi, u Japanu, nalazi se neverovatno čudno drvo koje se često naziva i najlepšim na celom svetu.

Najveće i nastarije drvo u Japanu glavna je atrakcija u cvetnom parku i posetioci hrle da ga vide, pogotovo kada je u punom cvatu.

Datira iz 1870. godine i ovo 144 godina staro drvo se pridržava gredama, koje čine da izgleda kao cvetni kišobran.

Najbolje vreme za posete ovom prelepom parku je tokom aprila i maja.

Ali, ako ne možete da stignete, pogledajte ove predivne fotogarfije koje će vas zapanjiti i pokazati koliko je priroda raznovrsna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Siniša

    8. februar 2014 | 23:48

    Mogli ste bar da napišete da se radi o Wisteria Sinensis u narodu poznatija kao Glicinija ili Plava kiša. Raste kao povijuša, ima je često u našim dvorištima, prezimljuje bez problema, koren joj je jako agresivan, mahune joj pucaju kao petarde kad se iznesu u toplu prostoriju. Za formiranje drveta treba da prođe bar 100 godina. Gore je prikazana kao pergola. Prelepa biljka, šteta što joj cvet relativno kratko traje, ali može dva puta godišnje da cveta. Valja napomenuti da spada među najotrovnije biljke u našim dvorištima ako se neki njen deo proguta, a naročito seme koje je veličine dugmeta. Inače, ova biljka nastala iz semena prvi put procveta za 10-15 godina, usled toga se isključivo kalemi.

  • apokalipsa

    8. februar 2014 | 21:56

    Predivno,hvala

  • KristiMek

    8. februar 2014 | 22:19

    Hocu da spavam i da se budim pod ovom divotom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA