Pogledajte u šta će se pretvoriti napuštene metro stanice (FOTO)

Natali Košćuško Morize (40), kandidatkinja za gradonačelnicu Pariza, najavila je da će u slučaju pobede na izborima, preurediti napuštene metro stanice u tom gradu. Prema projektu koji je predstavila "stanice duhova" postaće pozorišta, luksuzni restorani, umetničke galerije, bazeni i noćni klubovi

  • 8

Izbori za gradonačelnika Pariza održavaju se krajem marta, a kako to obično biva i svuda u svetu, kandidati tokom kampanje biračima obećavaju kule i gradove ukoliko se građani odluče da baš njima daju glas.

Jedan od, moramo reći fenomenalnih projekata, najavila je Natali Košćuško Morize (40), kandidatkinja za gradonačelnicu Grada svetlosti.

Naime, ona je obećala Parižanima da će preurediti metro stanice u Parizu, koje su napuštene 75 godina.

Ona je sa svojim timom predstavila i budući izgled stanica, u nekoj će biti bazen, u drugoj pozorište, u trećoj luksuzni restoran, dok će pojedine biti pretvorene u umetničke galerije i noćne klubove.

Fotografije budućeg izgleda nekih od ukupno 16 napuštenih, ili kako ih u francuskoj prestonici nazivaju avetinjskih stanica, objavljene su na njenom zvaničnom sajtu.

U projektu su učestvovale i arhitekte, a kandidatkinja za gradonačelnicu obećala je da će svih 16 stanica dobiti novi izgled.

Inače, većina od njih napuštena je pre 75 godina. Tokom tog perioda, većina ih je propala, a u pojedinim stanicama metroa snimane  su televizijske reklame ili kadrovi pojedinih filmova. 

Na kraju, moramo da zaključimo da je ideja Natali Košćuško Morize fenomenalna  i da se nadamo da će biti i sprovedena u delo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • boki

    17. februar 2014 | 00:46

    ej oni ga napustili pre 75 god,a mi jos ne moz jedan da napravimo.pa mi bre zaostajemo za svetom 200 godina

  • ljubav

    17. februar 2014 | 00:02

    Divna ideja!

  • savet

    16. februar 2014 | 23:05

    meni se svidja moskovski metro mogli bi te slike da objavite pored ovih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA