Održano najveće kolektivno sektaško venčanje na svetu (FOTO) (VIDEO)

Oko 2.500 parova, muškaraca odevenih u crna odela i žena u dugim belim venčanicama, okupilo se na svečanosti u Južnoj Koreji. Njima se pridružilo još 20.000 parova, koji su stupili u brak istovremeno, prateći ceremoniju preko interneta

  • 3

Hiljade pripadnika Crkve ujedinjenja, poznate pod imenom sekta "Mun", okupili su se u Južnoj Koreji na svečanosti kolektivnog venčanja.

Oko 2.500 parova, muškaraca odevenih u crna odela i žena u dugim belim venčanicama, okupilo se na svečanosti, drugoj nakon smrti osnivača sekte, sveštenika Sun Mjung Muna.

Ukupno 20.000 ljudi širom sveta se venčavalo, prateći ceremoniju preko interneta. Kolektivno venčanje vodila je udovica osnivača, Hak Ja Han (71).

Među mladencima su državljani Južne Koreje, ali i stranci, među kojima ima i nekoliko "zapadnjaka". Nekoliko parova upoznalo se samo par dana ranije.

Kolektivna venčanja, od kojih su se neka odvijala na sportskim stadionima i okupljala više desetina hiljada učesnika, tradicionalna su unutar spomenutog verskog pokreta.

Sun Mjung Mun umro je u septembru 2012. u 92. godini. On je 1997. ujedinio 30.000 parova u Vaštingtonu, a dve godine kasnije 21.000 parova ispunilo je olimpijski stadion u Seulu.

Većinu brakova dogovorio je sam Mun koji je propoviedao da romantična ljubav vodi do raskalašasnosti, neskladnih parova i bolesnog društva. Takođe, bio je sklon multikulturalnim brakovima u kojima novi supružnici ponekad nisu govorili isti jezik.

Pogledajte video:

(Tanjug / Izvor:time.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA