Beskućnik poslednjim novcem kupio loto listić i osvojio 2 miliona evra

- Odabrao sam samo šest brojeva,a onda me je prodavačica podsetila da moram da odaberem sedmi. Rekao sam joj da zaokruži 24, jer ionako nije bitno - rekao je novopečeni milioner Laslo Adrašek

  • 16

Nezaposlen, dužan i suočen s još jednom stresnom godinom života na ulicama Mađarske, beskućnik Laslo Andrašek potrošio je svoj posljednji novac na loto listić. Sad je ovaj bivši beskućnik u mogućnosti da bira smeštaj širom sveta jer je ušao u istoriju svoje zemlje, osvojivši na lutriji sumu koju nijedan njegov sunarodnik nikad nije - 2,08 miliona evra.

Andrašekov dobitak prošlog septembra prošao je potpuno neopaženo, sve dok ovog meseca nije donirao veliku sumu novca domu za beskućnike. Tad je ispričao da je kupovina srećke bila neplanirana, kao i da ju je kupio na železničkoj stanici dok je čekao voz za Budimpeštu u koju je išao na sastanak lečenih alkoholičara.

- Odabrao sam samo šest brojeva,a onda me je prodavačica podsetila da moram da odaberem sedmi. Rekao sam joj da zaokruži 24, jer ionako nije bitno - ispričao je novopečeni milioner.

Srećom Andrašek se prevario i sad planira da iskoristi novac da bi osnovao fondaciju za zavisnike i zlostavljane žene.

Nakon što je osvojio novac prvo je otplatio dugove, a onda otišao i kupio auto. S obzirom da ni on, ni žena ne voze kola je namenio deci. Svakom od troje dece kupio je stan, otplatio dugove rođacima i sad planira da putuje po Italiji, jer ranije nije imao pasoš.

On i njegova supruga Aniko dogovorili su se da ulažu novac oprezno ne bi li izbegli sudbine mnogih loto dobitnika.

- Postao sam bogat, ali nisam se promenio. Mogao bih da kupim veliki televizor jer sad mogu da ga priuštim, ali neću da kupim tri televizora samo zato što mogu da ih priuštim - rekao je srećni Laslo.

Andrašek se godinama borio sa alkoholizmom, a bitku je napokon dobio pre pet godina i sad smatra da, uprkos novcu koji je osvojio, nema potrebe da se vraća ovoj lošoj navici.

(Telegraf.rs / Izvor: theguardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dr_sokrates

    17. februar 2014 | 14:27

    U prave ruke!!!

  • Dragana

    17. februar 2014 | 14:57

    Drago mi je kada cujem ovakve vesti i srce koje se nije okamenilo, naprotiv shvatio sta treba i kako treb!!Hvala Bogu da mu je pomogao!!

  • Svidrgojlo

    17. februar 2014 | 15:14

    Daj Boze da mu se ostvare planovi...plemenito

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA