Ukoliko se dovoljno napalite ova odeća će nestati sa vas

"Intimnost odeća" funkcioniše po principu prepoznavanja telesnih simptoma kao što su znojenje i ubrzani otkucaji srca koje senzori ugrađeni u tkaninu prepoznaju pa na njih reaguju

  • 1

Budućnost je već ovde. To vidimo po raznim tehnološkim postignućima koja podižu standarde iz dana u dan, a sad im se pridružuje i odeća koja nestaje kad ste napaljeni.

Naime, reč je o projektu holandskog dizajnera Dana Rosegardea, Intimnost. Njegova odeća je napravljena od kože i "pametne providne e-folije" koja, u zavisnosti od otkucaja srca onoga ko je nosi, postaje manje ili više providna, prenosi magazin Vajs.

Prema Rosegardeovim rečima, ovakvu odeću bi rado nosili mnogi, a on već ima spremne i neke rezervacije i posebne zahteve. Dodao je i kako je trenutno u pregovorima s jednim "poznatim svetskim odevnim brendom" koji će uložiti i učestvovati u razvoju Intimnosti 3.0.

Na prvobitnu ideju za Intimnost odeću Rosegarde je došao sasvim slučajno. Posećivao je pogone raznih proizvođača elektronskih uređaja pa mu je tako pažnju privklo nešto u uglu jedne radionice, prekriveno prašinom. Na njegovo pitanje šta je to, dobio je odgovor: "To je đubre, sve što ta tkanina radi jeste da se iz bele pretvara u providnu".

Za njegov proizvod se interesuje kompanija Luis Vuiton što bi moglo značiti da će u modnom svetu Intimnost postići značajan uspeh.

Jednu takvu haljinu Rosegarde je već napravio za "bogatu gospođu iz Los Anđelesa" koja je udata, ali ima ljubavnika, stoga Intimnost haljina izgleda sasvim uobičajeno, ali prepoznaje glas njenog ljubavnika pa postaje providna pošto on izgovori određenu rečenicu koju Rosegarde ne sme ponoviti jer tako nalaže ugovor koji je s gospođom sklopio.

Intimnost odeća funkcioniše po principu prepoznavanja telesnih simptoma kao što su znojenje i ubrzani otkucaji srca koje senzori ugrađeni u tkaninu prepoznaju pa na njih reaguju, a Rosegarde i njegova ekipa ih prilagođavaju zahtevima svojih klijenata među koje spada čak i kraljica Maksima od Holandije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • kosic

    25. februar 2014 | 22:41

    dajte ljudi ovo je stvarno stara vest!!!! objavite ako smijete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA