Dao otkaz i promenio profesiju da bi otkrio lek za bolesnog sinčića (VIDEO)

- Hoću li uspeti da spasem svog sina? Ne znam, ali pokušaću sve što je u mojoj moći. U svakom slučaju, promeniću budućnost za za sve ostale dečake obolele od DMD - sa nadom kaže otac bolesnog dečaka, Ilan Ganot

  • 5

Ilan Ganot bio je direktor hedž fonda američke banke JP Morgan Čejs kada mu se teško razboleo dvogodišnji sin. Ganot je dao otkaz, a svoje veze i iskustvo u svetu finansija iskoristio je da osnuje biotehnološku firmu koja u trci sa vremenom pokušava da nađe lek koji bi spasao život malom Ejtaniju, ali i velikom broju druge dece.

Kada je Ejtani pre godinu dana oboleo do smrtonosne Dišenove mišićne distrofije (DMD), otac Ilan se iz Londona sa porodicom preselio u Boston, gde je prikupio 17 miliona dolara i osnovao kompaniju za biotehnološka istraživanja.

Požrtvovani otac, pritom, želi da novcem svoje kompanije otkloni “rupe” u finansiranju koje u ranim fazama zaustavljaju obećavajuća istraživanja, što je u medicini i farmaciji čest slučaj, prenosi Blumberg.

Tokom naredne decenije, projekat bi trebalo da obezbedi veći broj konkretnih lekova, a planira se i saradnja sa velikim faramceutskim kompanijama, naročito u kasnijim fazama razvoja medikamenata.

- Hoću li uspeti da spasem svog sina? Ne znam, ali pokušaću sve što je u mojoj moći. U svakom slučaju, promeniću budućnost za za sve ostale dečake obolele od DMD - sa nadom kaže Ganot.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA