Svi sateliti koji kruže oko zemlje na jednoj slici (FOTO)

Iznad Zemljine atmosfere je postalo prilično gusto, zbog sve većeg broja satelita koji orbitiraju oko naše planete. Ove neverovatne fotografije satelita koji kruže oko Zemlje sad su dospele i na internet

  • 11

Vala Afshar, šef marketinga mrežne kompanije "Ekstrim Netvork", je skoro postavio fascinantnu fotografiju na Tviter koja prikazuje svaki satelit u svemiru koji trenutno kruži oko Zemlje.

Dok se lagano pripremamo za eru kada će putovanja u svemir postati uobičajena, teritorije koje su pre samo nekoliko decenija bile neovlašćene mogle bi da postanu destinacija turista.

Čak i one koje ne interesuje putovanje u svemir, mogu da imaju uvid u beskrajno prostrantvo vasione zahvaljujći satelitima koji u sve većem broju kruže oko Zemlje.

Mobilni telefoni i navigacioni sistemi se oslanjaju na GPS satelite i satelitske antene. Televizijski operateri koriste satelite i komunikacione sisteme, i može se reći da je prilična "gužva" iznad Zemljine atmosfere.

(Telegraf.rs / Izvor:yahoo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dada22

    10. mart 2014 | 23:58

    Eto koliko satelita,gps sistema i niko ne zna gde nestade onaj avion u Maleziji....

  • Mare

    11. mart 2014 | 08:28

    Ovo je crtež ili fotomontaža. Sateliti su vrlo mali i potpuno nevidljivi na ovim udaljenostima. Da ljudi imaju moć da izbace u orbitu tolike satelitčine koje će da se vide ovako na hiljade kilometara daleko, odavno bi otišli do Marsa.

  • zole

    10. mart 2014 | 22:37

    LAZ... ova slika ce biti relevantna za jedno 50.tak kodina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA